Rouwcentrum Verleyen-Van Baelen

-UW STEUN IN MOEILIJKE TIJDEN-

Historiek

Sinds vier generaties bieden wij ondersteuning bij één van de moeilijkst te verwerken gebeurtenissen in een mensenleven: het overlijden van een familielid, vriend of kennis. Gustaaf Verleyen was de pionier.

In 1948 startte hij als begrafenisondernemer. Uitvaarten gebeurden toen nog in onderaanneming voor de gemeente. Uiteraard werd in die tijd de lijkwagen, heel sereen en sfeervol, nog getrokken door een paard.

In 1965 zag de gemeente Moerzeke van het onderaannemerschap af en Cyriel Verleyenzoon van Gustaaf, startte op zelfstandige basis zijn eigen onderneming: de Begrafenissen Verleyen.

In 1970 kwam er dan een eerste, eigen lijkwagen. Een hele vooruitgang: de onderneming kon voortaan volledig op eigen kracht werken!

In 1974 reeds werd overgegaan tot de aankoop van een nieuw gebouw. Het huidige funerarium is er nog steeds gevestigd.

Een volgende stap was het oprichten van een PVBA in 1983. Samen met Cyriel kwam nu ook zijn vrouw, Eveline Berckmoes, in de zaak.

De kinderen van Cyriel namen in het jaar 1998 de onderneming over. De naam van de zaak werd nu Verleyen – Van Baelen bvba. Zij zetten de modernisering verder en besloten het rouwdrukwerk in eigen handen te nemen.

Het jaar 2005 betekent alweer een verdere stap in de ontwikkeling van de onderneming, want de vierde generatie treedt aan. Olivier Van Baelen, zoon van Eric en Giselle en kleinzoon van Cyriel stapt in de zaak. Veranderde wetgeving en evolutie van de tijdsgeest leiden al  snel tot renovatiewerken aan het funerarium. Het oprichten van een eigen, digitale drukkerij biedt, naast het rouwdrukwerk zelf, de mogelijkheid tot allerlei ander drukwerk.

Op 1 januari 2008 wordt de begrafenisonderneming uit de Spoorwegstraat 11 te Hamme overgenomen. Hierdoor kan de dienstverlening verder uitgebreid worden naar groot Hamme en omstreken. Echter blijven wij niet bij de pakken zitten. Wij evolueren steeds mee in de toekomst.

Daarom dat 2015 voor ons een belangrijk jaar is waarin wij het rouwcentrum in Moerzeke volledig renoveren en de mogelijkheid voorzien om plechtigheden te houden in onze eigen aula.

Wat de toekomst brengt, kan niemand voorspellen. Maar wij zullen voortdurend blijven streven naar een maximale zorg- en dienstverlening volgens de allerlaatste nieuwigheden om u als nabestaanden op een zo sereen mogelijke wijze afscheid te kunnen laten nemen van uw dierbaren.

Familie Verleyen – Van Baelen